Americký index S&P 500 stanovil v utorok nové historické maximum

Americké burzy v utorok (1. 4.) posilnili vďaka pozitívnym správam z ekonomiky. Index S&P 500 vyskočil na nové rekordné maximum.

Americké burzy v utorok (1. 4.) posilnili vďaka pozitívnym správam z ekonomiky. Index S&P 500 vyskočil na nové rekordné maximum. Informovala o tom agentúra DPA.
Index nákupných manažérov inštitútu ISM v marci vzrástol, čo signalizuje nárast aktivity priemyselného sektora v USA. To podporilo nádeje investorov, že ani chladná zima nezastavila oživovanie americkej ekonomiky.
Index S&P 500 v utorok posilnil o 0,70 % a uzavrel na 1885,52 bodu, čo je jeho rekordná zatváracia cena. Počas obchodovania sa index dostal až na 1885,84 bodu, čo je historické maximum indexu.
Kľúčový americký index Dow Jones Industrial sa v utorok zvýšil o 0,46 % a uzavrel na úrovni 16.532,61 bodu. Index vzrástol už tretí deň po sebe. Kľúčový americký index sa aktuálne nachádza približne 55 bodov pod svojím maximom. Technologický index Nasdaq 100 v utorok posilnil o 1,74 % na 3658,40 bodu.
Už v pondelok sa o dobrú náladu investorov postarali vyhlásenia šéfky americkej centrálnej banky (Fed) Janet Yellenovej, ktorá dala jasne najavo, že Fed bude naďalej podporovať ekonomiku a že sa nechystá v dohľadnom čase zvyšovať úrokové sadzby. Dôvodom je to, že trh práce sa ešte stále úplne nezotavil.

Súvisiace články

Aktuálne správy