Airbus získal od singapurskej spoločnosti Tigerair objednávku za 3,8 mld. USD

Európsky výrobca lietadiel Airbus získal od singapurskej leteckej spoločnosti Tigerair objednávku na nákup takmer štyroch desiatok úsporných lietadiel A320neo. Informoval o tom portál RTTNews.
Najväčšie singapurské nízkonákladové aerolínie zadali objednávku na nákup 37 strojov v hodnote približne 3,8 miliardy USD (2,76 miliardy eur) v katalógových cenách. Objednávka je súčasťou dlhodobého programu spoločnosti Tigerair, v rámci ktorého firma plánuje svoju modernizáciu a rozšírenie. Aerolínie zároveň dodali, že okrem spomínanej objednávky kontrakt obsahuje aj opciu na nákup ďalších 13 lietadiel a konverziu A320neo na väčší model A321neo. Dodávky nových strojov sú naplánované na obdobie rokov 2018 až 2025.
Letecká spoločnosť medzičasom zároveň zrušila objednávku na deväť strojov A320, ktoré boli súčasťou väčšieho kontraktu z roku 2007. S ich dodávkou sa počítalo v rokoch 2014 a 2015. „Prehodnotili sme našu stratégiu a prijali kroky, ktoré sú pre Tigerair do budúcnosti výhodnejšie. Najmä z hľadiska nákladov,“ uviedla singapurská spoločnosť.
Tigerair lieta do viac než 50 destinácií v ázijsko-tichomorskej oblasti. Čo sa týka lietadiel Airbusu patriacich do rodiny A320, k 20. marcu tohto roka prevádzkovala singapurská spoločnosť celkovo 48 týchto strojov.

Súvisiace články

Aktuálne správy