Výjazdové rokovania vlády sú len kampaňou R. Fica

Väčšina výjazdových rokovaní vlády sa odohráva v zaostávajúcich regiónoch Slovenska. Nepriniesli však lepší život ich obyvateľom, pretože nezamestnanosť v týchto regiónoch naďalej rastie. Tvrdí to nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Beblavý s tým, že ani dnešné výjazdové rokovanie vlády v Horných Orešanoch neprinesie zlepšenie života obyvateľov.


Výjazdové zasadnutia podľa Beblavého prinášajú obyvateľom sužovaných regiónov nádej na lepší život. "Len pri pohľade späť však vieme zistiť, že ide o cynickú a permanentnú kampaň. Robertovi Ficovi viac vyhovuje existencia problémov ako ich riešenia. Robert Fico totiž problémy nerieši, ale na nich politicky zarába," myslí si Beblavý.

Ako uviedol, v  rokoch 2006 až 2010 sa uskutočnilo 19 výjazdových zasadnutí. V okresoch, kde vláda zasadala, bola vtedy miera nezamestnanosti v priemere 13,8 %. Na zvyšku Slovenska to bolo v rovnakom čase 9,6 %. Išlo teda v drvivej väčšine o okresy s horšou situáciou, ako napríklad Humenné, Sobrance, Veľký Krtíš, Rožňava, Rimavská Sobota, Trebišov či Stará Ľubovňa. "Odvtedy vzrástla v týchto regiónoch nezamestnanosť na súčasných 18,2 %. Od návštevy premiérom Ficom a ministrami tak nezamestnanosť vzrástla priemerne o 4,4 %. O takmer rovnaké percento stúpla aj nezamestnanosť na celom Slovensku," vyčíslil opozičný poslanec.

Výjazdové zasadnutia, aké robí vláda pod vedením Roberta Fica, tak podľa neho neprinášajú lepší život občanom. "Ministri aj celá vláda by mali navštevovať regióny sužované ekonomickými problémami. Najmä im však musia naozaj pomáhať. Obyvatelia Horných Orešian ani celého Trnavského kraja od dnešného výjazdového zasadnutia nemôžu očakávať lepší život. Len pokračujúcu kampaň," dodal Beblavý.

"Výjazdové rokovania vlády sú štýl práce, ktorý sme podporovali počas mojej prvej vlády a chceme ho podporovať aj teraz. Vláda vtedy rozumie Slovensku, keď ho vidí na vlastné oči. Často rokujeme o veciach, ktoré sú z pohľadu Bratislavy veľmi ďaleko, ale keď prídeme na miesto, zistíme, aké sú neuveriteľne dôležité," uviedol dnes Fico v reakcii na Beblavého vyjadrenia na tlačovej besede po výjazdovom rokovaní kabinetu v Horných Orešanoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy