Výsledky CPI svedčia euru

Kráľovský menový pár sa po dátach o úrovni cenovej hladiny riadne rozhýbal. Vzal si tak späť svoju stratu z predošlých dvoch seáns. Vyzerá to tak, že bude testovať v dnešnom obchodovaní  rezistent na úrovni 1.3825 EURUSD. Podľa doterajšej nálady na trhoch by to nemalo byť žiadnym problémom. Otázne je, či pozitívna nálada bude natoľko silná, že sa pozrieme na úroveň spike-u z konca minulého roka 1.3888 EURUSD.

Zdroj: Bloomberg

V denšnom obhcodovaní sme svedkami najsilnejšej úrovne eura za posledné dve mesiace. Vďačíme tomu perkvapivo dobrým výsledkom inflácie eurozóny, kde harmonizované CPI dosiahlo na úrovne z novembra minulého roka. Rovnako aj odhad ročnej inflácie pozitívne prekvapil. Euru pomohol aj opakovanie stanoviska Maria Draghiho o pripravenosti ECB bojovať s nízkou infláciou.

Ak sa pozrieme na ročný garaf vidíme zo včera pekné odrazenie od 50 aj 100 –dňového kĺzavého priemeru. Na prvý pohľad je tam potenciál na rast, no pri pohľade na CCI 50 vidíme, že je už nad hladinou 100, ktorá nedovoľuje očakávať výraznejší rast.

Zdroj: Bloomberg

 

Súvisiace články

Aktuálne správy