Taliansku módnu značku Krizia kúpila čínska spoločnosť

Jednu z najznámejších talianskych módnych značiek Krizia kúpili Číňania. Je tak ďalšou, ktorá sa v poslednom období dostala do zahraničných rúk potom, ako módny dom Valentino získala katarská spoločnosť a značku Gucci prevzala francúzska firma Kering. Informovala o tom agentúra DPA.
Značku Krizia kúpila čínska firma Shenzhen Marisfrolg Fashion, jeden z najväčších čínskych odevných maloobchodných reťazcov. Na čínskom trhu sa objavil v roku 1993. Viac podrobností o kontrakte bude podľa spoločnosti Krizia známych „koncom jari“.
Mariuccia Mandelli založila spoločnosť Krizia v Miláne v roku 1954. Ako uviedla, funkciu predsedu predstavenstva a kreatívneho riaditeľa presunie na šéfku Shenzhen Marisfrolg Ču Čchung-Jün. Tá by svoju prvú kolekciu mala predstaviť v Miláne vo februári budúceho roka.
Spoločnosť Marisfrolg informovala, že v najbližších piatich rokoch plánuje otvoriť v Číne päť vlajkových obchodov so značkou Krizia a rovnako opätovne obnoviť butiky v najväčších mestách v Európe, Japonsku a USA, ktoré talianska spoločnosť predtým zatvorila.

Súvisiace články

Aktuálne správy