Pápežov Harley má nového majiteľa, vydražil ho za takmer štvrť milióna eur

, ČTK Foto:SITA

Vlani pri oslavách 110. výročie založenia firmy dostal pápež František motocykel Harley – Davidson. Ten sa v parížskej aukcii predal za 241 500 eur. Novým majiteľom je Európan, informovala aukčná sieň Bonhams. Výťažok z dražby pôjde na charitu.

Stroj Dyna Super Glide s pápežovým podpisom na nádrži ponúkala aukčná sieň Bonhams za vyvolávaciu cenu 12 tisíc eur. Aj vďaka mimoriadnemu záujmu však cena vystúpila na oveľa vyššiu hodnotu.

Pápež dostal úplne nového Harleya vlani v júni, keď výrobca motocyklov slávil 110. výročie svojho založenia. Od začiatku bolo jasné, že František motorku osobne používať nebude.

V aukcii si nového majiteľa za 57 500 eur našla aj pápežom podpísaná kožená motorkárska bundu vo veľkosti XL. Tá mala vyvolávaciu cenu 1500 eur.

Peniaze z dražby, po odpočítaní poplatku 38 tisíc eur pre aukčný dom, získa organizáciu Caritas Roma, ktorá motocykel dostala od pápeža darom. Peniaze chce organizácia použiť na rekonštrukciu ubytovne a vývarovne pre sociálne slabých, ktorú prevádzkuje na rímskej železničnej stanici Termini.

Súvisiace články

Aktuálne správy