Falošnou bankovkou zaplatil za sex, hrozí mu až 8 rokov

, iDnes Foto: SITA, Polícia ČR

Mladý muž z Ostravy svojrázne pustil do obehu falzifikát, ktorý vyrobil. Dvojtisícovou bankovkou zaplatil ústretovej žene. Tá sa neskôr falošnou bankovkou snažila zaplatiť v supermarkete, nepodarilo sa.

Dvadsaťštyriročný muž z Ostravy si doma vyrobil falzifikáty dvesto a dvetisíc českých korún. Kým Komenský na dvojstovke sa mu vraj vôbec nepodaril, preto skončili bankovky v koši, s kvalitou opernej speváčky Emy Destinovej na ešte hodnotnejšom platidle už spokojný bol.

Najprv zvažoval, že peniaze použije na benzínovej pumpe, obával sa však dôkladnej kontroly. Rozhodol sa preto zadarmo si užiť sexu, pričom predpokladal, že povoľnejšia žena nebude bankovku priveľmi skúmať. Jeho domnienka sa potvrdila.

"Na internetovej zoznamke v rubrike sexuálne služby si vyhliadol ženu, zišiel sa s ňou a za sex zaplatil falzifikátom. Keď však žena o niečo neskôr zamierila na nákup a ťažko zarobenú bankovkou chcela zaplatiť, pokladničné ju upozornila, že pravdepodobne pôjde o falzifikát. Podvedená potom zamierila na políciu a dvojtisícovku odovzdala . Pracovníci odboru hospodárskej kriminality zaistenú bankovku zaslali Českej národnej banke na odborné vyjadrenie. Z výsledku vyplýva , že ide naozaj o falzifikát," poznamenala moravskosliezska policajná hovorkyňa Soňa Štětínská.

Kriminalisti pri vyšetrovaní zistili, že podobný pokus už predtým zaznamenali v Olomouci, kde vinníka dopadli. Netrvalo dlho a preukázali, že ide o rovnakého falšovateľa. "Vyšlo najavo, že muž za sex zaplatil falzifikátmi dvakrát, ostatné zlikvidoval, pretože sa správne domnieval, že je v hľadáčiku policajtov. Teraz je obvinený zo zločinu falšovania a pozmenenia peňazí," povedala Štetínska s tým , že trestná sadzba sa v tomto prípade pohybuje v rozmedzí od troch do ôsmich rokov .

Súvisiace články

Aktuálne správy