Zisk Time Warner medziročne klesol

Mediálna spoločnosť za štvrtý kvartál vykázala čistý zisk 983 mil. USD, v rovnakom kvartáli vlaňajška bol v sume 1,11 mld. USD.

Americká mediálna spoločnosť Time Warner Inc vykázala v štvrtom kvartáli čistý zisk 983 mil. USD, čiže 1,06 USD na akciu. Zisk klesol o 12 % z úrovne 1,11 mld. USD alebo 1,15 USD na akciu v rovnakom kvartáli predchádzajúceho roka. Upravený zisk na akciu za október až december predstavoval 1,17 USD, čo prekonalo očakávania trhu na úrovni 1,15 USD za akciu. Tržby Time Warner v štvrtom kvartáli posilnili o 5 % na 8,57 mld. USD. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, očakávali, že budú v objeme 8,38 mld. USD. Spoločnosť tiež v stredu potvrdila, že odčlenenie svojej vydavateľskej divízie Time Inc chce dokončiť v druhom kvartáli tohto roka.

Time Warner Inc má 49,9-percentný podiel v Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r.o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza – Slovakia, spol. s r.o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

(1 EUR = 1,3519 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy