V sklárňach rozbieha s 30 ľudmi strojársku výrobu firma Crystal & Steel

Spoločnosť Poltár Crystal & Steel, ktorá prevádzkuje areál skrachovaných sklární Slovglass v Poltári, začne v marci so strojárskou výrobou.

Spoločnosť Poltár Crystal & Steel, ktorá prevádzkuje areál skrachovaných sklární Slovglass v Poltári, začne v marci so strojárskou výrobou. Firma vytvorí viac ako 30 nových pracovných miest.
Hlavným odberateľom rôznych komponentov pre kapotáž lokomotív, železničných vozňov a jednoduchých komponentov pre vysokozdvižné vozíky budú v prvom roku výroby najmä ŽOS Trnava a Železničné opravovne a strojárne Zvolen.
„V budúcnosti by sme radi získali zákazky aj od ďalších firiem v regióne. Našou konkurenčnou výhodou bude aj vysokovýkonný ohraňovací lis so silou 600 ton,“ uviedol pre TASR výkonný riaditeľ spoločnosti Peter Rešetár.
Poltár Crystal & Steel, s.r.o. plánuje pre strojársku výrobu v priebehu dvoch rokov postupne zrekonštruovať v areáli päť donedávna schátraných hál, pričom celková investícia dosiahne 4 milióny eur.
Podľa informácii TASR spoločnosť požiadala ministerstvo hospodárstva o dotáciu na rozbehnutie sklárskej výroby, ktorú chce oživiť v II. polroku 2014. Firma chce v tomto odvetví zamestnať v prvej etape okolo 200 až 250 ľudí.
Okres Poltár vykázal v novembri 2013 podľa údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR viac ako 25-percentnú mieru nezamestnanosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy