Národnú cenu SR za kvalitu za rok 2013 získala aj firma Chemosvit Folie

Spoločnosť Chemosvit Folie, a. s., získala Národnú cenu SR za kvalitu za rok 2013 v 14. ročníku súťaže podľa tzv. modelu výnimočnosti EFQM v kategórii A1 – Organizácie vyrábajúce výrobky s počtom viac ako 251 zamestnancov. Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii v Bratislave na pôde Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo (ÚNMS) SR koordinátor aktivít Európskeho týždňa kvality Ladislav Majchrák.
„Víťazi Národnej ceny SR za kvalitu sa môžu uchádzať o účasť v Európskej cene za kvalitu. Súťaž je organizovaná v rôznych kategóriách – sú to jednak veľké organizácie vyrábajúce výrobky a poskytujúce služby podľa počtu zamestnancov, potom malé a stredné organizácie vyrábajúce výrobky a poskytujúce služby podľa počtu zamestnancov, ako aj organizácie verejného sektora bez rozdielu veľkosti,“ priblížil.
V kategórii A2 organizácií poskytujúcich služby sa víťazom súťaže stala Slovenská pošta, a. s. Ocenenie v kategórii C1 – Organizácie štátnej správy získal Úrad pre obrannú štandardizáciu, kodifikáciu a štátne overovanie kvality. V kategóriu C3 – Iné organizácie verejného sektora ocenili Špecializovanú nemocnicu pre ortopedickú protetiku Bratislava, n. o.
Vyhlasovateľom a organizátorom súťaže Národná cena SR za kvalitu je ÚNMS SR, ktorý svojou činnosťou predstavuje národného garanta infraštruktúry kvality. Jej cieľom je zabezpečiť konkurencieschopné a efektívne prostredie v SR a podporiť ochranu spotrebiteľa.

Súvisiace články

Aktuálne správy