Firma Minerálne vody v prvom polroku zvýšila predaj

Vyššie tržby mali vplyv na dosiahnutie kladného hospodárskeho výsledku, pričom v prvom polroku minulého roka bola firma v strate.

Prešovská spoločnosť Minerálne vody zvýšila v prvom polroku tržby z predaja vlastnej produkcie o 20,5 % na 4,98 mil. eur. Ako ďalej firma uviedla, v prvom polroku zaznamenala zvýšený objem výkonov vzhľadom na zvýšený objem výroby, čomu podľa jej vyjadrení predchádzali účinné marketingové aktivity za účelom zvýšenia predaja. Zvýšený predaj zaznamenala v mesiacoch máj a jún.

Vyššie tržby mali vplyv na dosiahnutie kladného hospodárskeho výsledku, keď za porovnateľné obdobie roku 2011 spoločnosť vykázala stratu. V polročnom období totiž dosiahla zisk 261,9 tis. eur, kým v prvých šiestich mesiacoch minulého roka vykázala stratu 727,9 tis. eur. Pod stratové hospodárenie sa vtedy podpísal zábeh výroby na novej linke v závode Lipovce, úroky za poskytnutý úver na nákup linky, ako aj vyššie vstupné náklady na suroviny na nový typ výrobkov.

V minulom roku firma dosiahla tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb na úrovni 8,36 mil. eur. Medziročne ich zvýšila o 3,7 %. V tržbách z hlavnej činnosti zaznamenala tržby s vyšším podielom predaja ochutených vôd, kde je vyššia pridaná hodnota. Podnik vykázal vlani stratu 884,6 tis. eur, rok pred tým to bolo mínusových 261,7 tis. eur.

Predmetom činnosti prešovskej firmy Minerálne vody je zachytávanie a plnenie prírodných stolových minerálnych vôd Salvator a Baldovská, pramenitej vody Savior a dojčenskej vody Drobček. Firma vznikla v auguste 1995 po privatizácii a transformácii štátneho podniku Východoslovenské žriedla Prešov. Spoločnosť má dve výrobné prevádzky, závod Salvator v Lipovciach a závod Baldovce v okrese Levoča.

Súvisiace články

Aktuálne správy