Podielové fondy pokračujú v trende kladných predajov

Z jednotlivých typov fondov sa najviac darilo špeciálnym fondom cenných papierov, ktoré evidovali čisté predaje v sume 10,13 mil. eur

Podielové fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností vykázali v uplynulom týždni opäť kladné čisté predaje. Celkovo fondy evidovali predaje v objeme 33,59 mil. eur a spätné nákupy za 30,89 mil. eur. Čisté predaje tak boli v sume 2,7 mil. eur, a to aj napriek tomu, že väčšina typov fondov vykázala záporné čisté predaje.

Z jednotlivých typov fondov sa však najviac darilo špeciálnym fondom cenných papierov, ktoré evidovali čisté predaje v sume 10,13 mil. eur. Špeciálne fondy nehnuteľností boli v pluse 3,75 mil. eur, dlhopisové fondy 1,49 mil. eur, špeciálne fondy profesionálnych investorov 274,5 tis. eur a špeciálne fondy alternatívnych investícií zaevidovali kladných takmer 11 tis. eur.

Sedem z dvanástich typov fondov vykázalo záporné čisté predaje. Najvýraznejšie to bolo v prípade fondov krátkodobých investícií, a to pri sume 4,55 mil. eur. So sumou 3,02 mil. eur skončili v mínuse akciové fondy, ďalej fondy z kategórie iné vykázali mínusové predaje vo výške 1,78 mil. eur, fondy peňažného trhu za 1,72 mil. eur, zmiešané fondy zaznamenali záporných 917,9 tis. eur, fondy fondov 807,1 tis. eur a fondy krátkodobého peňažného trhu 164,4 tis. eur.

Z jednotlivých správcovských spoločností zaznamenal najvyššie kladné predaje v týždennom hodnotení Tatra Asset Management, a to vo výške 7,43 mil. eur. Druhé najvyššie čisté predaje mala Prvá penzijná so sumou 1,26 mil. eur. Na opačnom konci s mínusovou sumou 3,42 mil. eur skončil KBC AM + Global Partners + Horizon, predposledný bol ČSOB Asset Management so záporným objemom 1,77 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 31. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/2126/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy