Články jedného autora

Kríza je už globálna - keď vyriešime jeden problém, ďalší už čaká za dverami
- 27. 7. 2012 - Názory eitate3ov (2)
Schválenie záchranného balíka pre španielske banky nemeckým parlamentom minulý týždeň sa zdalo byť svetlom na konci tunela pre euro, keďže tieto správy poslali jednotnú menu na úroveň 1,2280.
Dolár: Už aj zlé správy sú na trhu považované za menšie zlo
- 13. 7. 2012 - Názory eitate3ov (2)
Euro utrpelo od posledného štvrtka niekoľko úderov, ktoré spôsobili v priebehu pár dní jeho pokles na dvojročné minimá
Politici si myslia, že stačí ekonomiku postrčiť späť na správnu cestu a potom už nemusia robiť nič
- 28. 6. 2012
Minulú stredu vzplanula v eurozóne iskierka nádeje, keď Grécko vytvorilo novú koaličnú vládu dvoch hlavných strán Pasok a Nová demokracia.
Európa už začína mať úspor plné zuby (týždenný komentár)
- 11. 5. 2012
Minulý týždeň sme boli svedkom veľkého množstva politických a ekonomických udalostí naprieč celým svetom, ktoré postihli hlavné meny vo veľkom rozsahu. Niektoré z nich to prudko ponorilo, iné naopak vyleteli. Všetky oči sa upierali na politickú scénu Francúzska a Grécka, kde boli tento víkend voľby, ktoré mali vplyv na euro ešte pred vyhlásením výsledkov.
Žijeme nad pomery
- 26. 4. 2012 - Názory eitate3ov (1)
Minulý týždeň sme boli svedkami obchodovania menového páru EUR/USD na maxime 1.3225, zaznamenal tým svoj najlepší týždenný výkon od februára a s týždňom sa rozlúčil s býčou náladou. Udalosti, ktoré sa stali cez víkend, však mali s eurom iné plány, mena sa v pondelok vrátila do nebezpečných vôd a kurz spadol na 1.3126.
Američania míňajú, Európanov straší ďalšia kríza
- 19. 4. 2012 - Názory eitate3ov (4)
Ak by sme začali Áziou, tak centrom diania na trhu bolo rozhodnutie Číny rozšíriť obchodné pásmo yuanu voči doláru o 1,0 % nad a pod denný referenčný výmenný kurz z terajších 0,5 %.