Články jedného autora

Vedeli ste? 10 prekvapujúcich faktov o najväčšej ekonomike sveta
- 31. 12. 2022
Rekordný hospodársky rast. Už viac ako jedno storočie sú Spojené štáty svetovou ekonomickou veľmocou. Od veľkosti HDP až po burzu, USA je trh, na ktorý sa zameriava zvyšok sveta, aj keď je v ťažkostiach.
Blíži sa výplach? Je to vo hviezdach
- 16. 11. 2022 - Názory eitate3ov (8)
Súčasné vysoké ocenenia sú nezmyselné, na trhu musí prísť korekcia. Ale pokúšať sa definovať presnú neviditeľnú pravdepodobnosť, ktorá korekciu, či zrútenie trhu spôsobí, je nezmysel. Existuje však veľa spôsobov, ako sa na to, čo príde, pripraviť čo najlepšie.
Nestrápnim sa darom? Finančná náročnosť svadieb v ére sociálnych médií
- 1. 10. 2022 - Názory eitate3ov (1)
Sociálne médiá sú plné príspevkov šťastných párov, ktoré zdieľajú správy o svojich nedávnych zážitkoch. Fotky zo svadieb nie sú v tomto smere nič výnimočné. V posledných rokoch však kvôli sociálnym médiám rastie sociálny tlak na povinnú jazdu, potrebe zúčastniť sa, aj keby to malo znamenať finančný stres, či zásah do rozpočtu.
Zlato je ako chameleón
- 20. 4. 2022 - Názory eitate3ov (4)
Chameleón mení svoju farbu na základe pozadia, prostredia v ktorom sa nachádza. Zamaskuje sa tak, aby sa ochránil pred predátormi. Niečo podobné máme aj na trhoch.
Siestanomika: Socialisti v Španielsku presadili celonárodný test štvordňového pracovného týždňa
- 16. 9. 2021 - Názory eitate3ov (5)
Aká bude budúcnosť trhu práce v postpandemickej ére? Ekonómovia nevylučujú možnosť, že štvordňový pracovný týždeň by mohol byť jednou z možností.
Daňová dohoda G7: Ak si myslíte, že nadnárodné firmy budú nútené platiť viac, nerozumiete fungovaniu daňových únikov 
- 9. 6. 2021 - Názory eitate3ov (15)
Skupina najvyspelejších krajín sveta G7 uzavrela prelomovú dohodu týkajúcu sa zdaňovania firiem. Pôjde o zaplátanie právnych daňových medzier, ktoré využívajú niektoré veľké nadnárodné koncerny. O dohode sa hovorí ako o transformačnej, ale nie je jasné, čo by mala transformovať.
Deutsche Bank varuje  pred globálnou časovanou bombou
- 8. 6. 2021 - Názory eitate3ov (8)
Väčšina na Wall Street a vo FEDe vníma idíinfláciu ako dočasný problém, ktorý sa bude vytrácať, keď odznejú špeciálne faktory. Ekonómovia Deutsche Bank medzi nich nepatria.
Hromadné zbierky na charitu: 4 nové zistenia o crowdfundingu, o ktorých ste nevedeli 
- 8. 6. 2021 - Názory eitate3ov (1)
Získavanie peňazí on-line od skupiny darcov, nazývané crowdfunding, je relatívne nové. Tento výraz vytvoril v roku 2006 podnikateľ Michael Sullivan. Ale získať množstvo ľudí, ktorí sa snažia podporiť spoločnú vec alebo pomôcť svojim priateľom a blízkym, je už dávno zaužívanou praxou. 
Pokračujúca dedolarizácia: Rusko sa pripravuje na možné odpojenie od SWIFTu
- 7. 6. 2021 - Názory eitate3ov (18)
Koncom minulého týždňa Putin obvinil USA z použitia dolára ako nástroja na vedenie „hospodárskej a politickej vojny“. Dedolarizačné úsilie zahŕňa aj štátny investičný fond, ktorý sa rozhodol vyhodiť všetky svoje doláre a aktíva denominované v dolároch v prospech aktív denominovaných v eurách, juanoch , alebo ďalej nakupuje drahé kovy ako je zlato. 
Riskantná hra s veľkým ziskom: Prečo mladých natoľko lákajú kryptomeny
- 7. 6. 2021 - Názory eitate3ov (15)
Bitcoin začal nesmelo fungovať v roku 2009 ako alternatívna mena uprostred finančnej krízy. O desaťročie neskôr sa stal nielen investičnou možnosťou, kde chcú veľkí investori získať podiel na ziskoch, ale aj finančnou hrou pre tínedžerov.
Strana 1 z 10Staršie