Euro na záver obchodovania oslabilo oproti doláru

Frankfurt nad Mohanom 13. mája (TASR) - Euro zaznamenalo ďalší pokles oproti doláru, aj keď dnešné ekonomické správy z USA neboli pre ďalší vývoj americkej ekonomiky veľmi pozitívne.

Frankfurt nad Mohanom 13. mája (TASR) – Euro zaznamenalo ďalší pokles oproti doláru, aj keď dnešné ekonomické správy z USA neboli pre ďalší vývoj americkej ekonomiky veľmi pozitívne.

Jednotná európska mena sa na záver obchodovania v Európe predávala za 1,5473 USD/EUR, zatiaľ čo na záver pondelkového obchodovania v New Yorku sa predávala za 1,5540 USD/EUR.

Šéf americkej centrálnej banky Ben Bernanke síce dnes vo svojom prejave nespomenul ani plány Fedu, čo sa týka úrokových sadzieb, ani všeobecnú situáciu americkej ekonomiky, no pripustil, že "aj keď sa otrasy na trhoch zmiernili, situácia je stále ďaleko od normálu".

Navyše, aj maloobchodné tržby za apríl klesli, čo poukazuje na neochotu Američanov na veľké nákupy a vyvoláva ďalšie obavy z recesie.

Trhy budú v stredu očakávať údaje o vývoji spotrebiteľských cien v USA, ktoré by mohli napovedať o budúcich krokoch Fedu v oblasti úrokových sadzieb.

Informovala o tom agentúra AP.

Súvisiace články

Aktuálne správy