Euro mierne oslabilo voči doláru, trhy čakajú na údaje z USA

Frankfurt nad Mohanom 13. mája (TASR) - Euro opäť mierne oslabilo voči americkému doláru, investori totiž vyčkávajú na aprílové štatistiky a správy o ďalšom vývoji úrokových sadzieb v Spojených štátoch.

Frankfurt nad Mohanom 13. mája (TASR) – Euro opäť mierne oslabilo voči americkému doláru, investori totiž vyčkávajú na aprílové štatistiky a správy o ďalšom vývoji úrokových sadzieb v Spojených štátoch.

Spoločná mena 15 krajín eurozóny sa dnes ráno predávala v Európe za 1,5526 USD/EUR, pričom v pondelok uzatvárala obchodovanie v New Yorku pri kurze 1,5540 USD/EUR.

Ďalší vývoj naznačia štatistiky o americkom maloobchode a prejav Bena Bernankeho, predsedu amerického Federálneho rezervného systému (Fed), z ktorého chcú investori vyčítať, či centrálna banka bude, alebo nebude znižovať úrokové sadzby. Okrem toho v stredu americká administratíva uverejní údaje o vývoji indexu spotrebiteľských cien.

"Tieto informácie nám poskytnú obraz o ďalšom smerovaní zelenej bankovky v blízkej budúcnosti," skonštatoval analytik CMC Markets James Hughes. "Ak ukážu, že ekonomika USA sa zotavuje a obdobie znižovania úrokových sadzieb skončilo, dolár získa významnú podporu," dodal.

Informovala o tom agentúra AP.

Súvisiace články

Aktuálne správy