Vznikla nová OOCR Matúšova zem – Mátyusfld

Produkty súvisiace s vodou, prírodným a kultúrnym bohatstvom, regionálnymi výrobkami či gastronómiou Galanty a okolia si dáva za cieľ propagovať novozaložená Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Matúšova zem – Mátyusfld. Jej zakladajúcimi členmi sa stalo šesť miest a obcí spolu s partnermi z verejného a súkromného sektora a s podporou Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) a Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj. Informovala o tom Katarína Čučková z KOCR.
„Územie v okolí Galanty má z pohľadu cestovného ruchu veľký potenciál. Vodný turizmus na Malom Dunaji, termálne kúpaliská, výnimočná gastronómia, dedičstvo Esterházyovcov, známeho speváka Karola Duchoňa a skladateľa Zoltána Kodálya sú lákadlami nielen pre turistov zo Slovenska, ale aj z okolitých krajín, najmä z Česka, Maďarska a Rakúska,“ uviedol podpredseda TTSK József Berényi.
Zakladajúcimi členmi sú mesto Galanta, obce Dolná Streda, Horné Saliby, Matúškovo, Tomášikovo a Vozokany. Súkromný a občiansky sektor zastupujú občianske združenie (OZ) Neogotický kaštieľ v Galante, OZ záhradkárov a ochrancov prírody, HOSAL Horné Saliby, DIOFA, OZ Pro Tomášikovo – TALLÓS, Hotel Tevel a KIRA, inovačná a rozvojová agentúra TTSK.
Na území kraja doteraz pôsobili štyri OOCR – Trnava a okolie, Piešťany, Žitný ostrov a Záhorie. „Založenie novej oblastnej organizácie cestovného ruchu je silným impulzom pre destináciu Trnavský kraj. Už v čase vzniku KOCR sme sľúbili, že budeme podporovať rozvoj, sieťovanie partnerov a aktívnu spoluprácu,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič. Štátna tajomníčka Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky Katarína Bruncková, ktorá sa zúčastnila na ustanovujúcom valnom zhromaždení v Galante vo štvrtok (28.10.), doplnila, že rezort aktívne podporuje vznik oblastných organizácií cestovného ruchu. „Ich význam spočíva predovšetkým v spájaní verejného a súkromného sektora pre umožnenie rozvoja turistickej infraštruktúry danej destinácie. V čase pandémie koronavírusu, kedy sa odvetvie cestovného ruchu nachádza vo veľmi zložitej situácii, je vznik novej organizácie v galantskom regióne veľmi dobrou správou,“ povedala.
Predsedom predstavenstva OOCR stal starosta obce Tomášikovo Zoltán Horváth, podpredsedom József Berényi a výkonnou riaditeľkou Andrea Sláviková. „Náš región je známy aj z čias spoločného štátu Čechov a Slovákov, keď bol vychytenou dovolenkovou destináciou pre turistov najmä vďaka termálnym kúpaliskám Diakovce a Vincov Les. Odvtedy pribudla Galandia, rekonštruujú sa kaštiele, rozvíja sa aj vodácka a cyklo turistika. Túto ponuku sme aj s partnermi odhodlaní ďalej rozširovať a zatraktívňovať,“ uviedol predseda dozornej rady OOCR, primátor Galanty Peter Paška.

Súvisiace články

Aktuálne správy