BTB cez sériu videí odkrýva zaujímavosti mestských častí Bratislavy

Tipy na trávenie voľného času a objavovanie nových nepoznaných miest v Bratislave. To je cieľom pokračovania série videí o hlavnom meste v rámci projektu Turistom vo vlastnom meste. Tento rok sa diváci prostredníctvom videí Bratislavskej organizácie cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB) dozvedia viac o turistických zaujímavostiach v jednotlivých 17 bratislavských mestských častiach.
Pre pretrvávajúcu krízu v cestovnom ruchu spôsobenej nízkym počtom zahraničných turistov pre pandémiu COVID-19 sa BTB rozhodla aj v tomto roku viac podporiť domáci a lokálny turizmus. „Pokračujeme v projekte Turistom vo vlastnom meste. Cieľom druhej série je podporiť atrakcie, služby a produkty cestovného ruchu aj mimo centra nášho hlavného mesta,“ uviedol predseda predstavenstva BTB Vladimír Grežo.
Nová séria videí má motivovať Bratislavčanov spoznať svoje mesto a hlavne okrajové, menej známe lokality. Zistiť napríklad môžu, kde sa nachádza skrytá lokalita v mestských lesoch s množstvom indiánskych totemov, kde si môžu chytiť do rúk čeľusť mamuta, alebo kde sa nachádza ďalšie bratislavské UFO. Vo videách nájdu aj veľa tipov na trávenie voľného času v meste. Prehliadky mestských častí budú zverejnené približne každých sedem dní na sociálnych sieťach na stránke VisitBratislava.
Grežo tvrdí, že 17 mestských častí Bratislavy predstavuje 17 bodov mesta – obrazov Európy. „Vďaka ich jedinečnému prírodnému i kultúrnemu dedičstvu. Diváci sa môžu dozvedieť zaujímavé fakty naprieč celou Bratislavou od Devínskej Novej Vsi cez Lamač či Vajnory až po Čunovo. Naším záujmom je ukázať krásu všetkých častí našej Bratislavy, nielen centra mesta,“ poznamenal.
Projekt Turistom vo vlastnom meste má pomôcť obnovovať miesta, ktoré turisti v Bratislave vyhľadávajú. BTB plánuje aj v tomto roku pokračovať v bezplatných peších a cyklistických prehliadkach, podpore produktov, atrakcií a podujatí pre obyvateľov Bratislavy.
Rovnako sa pripravujú projekty na obnovu drobnej infraštruktúry v meste. V rámci projektu sa už podarilo vybudovať niekoľko turistických altánkov, vyše 40 máp v mestských lesoch, cyklostojany a lavičky na Devínskej Kobyle. Taktiež dizajnový drevený vinohradnícky mobiliár, informačné tabule a obnovili sa aj ľadovne na Železnej studničke. Počas prvej série videí Turistom vo vlastnom meste vzniklo 15 videí na miestach ako napríklad Prírodovedné múzeum, UFO, či Mirbachov palác.

Súvisiace články

Aktuálne správy