NBS od utorka pracuje v upravenom režime

Slovenský finančný sektor je plne funkčný, rovnako ako prístup finančných spotrebiteľov k peniazom a k ich účtom. Uviedla to Národná banka Slovenska (NBS) v súvislosti s nákazou novým koronavírusom.
Pracovníci, ktorí zabezpečujú základné funkcie banky, ako aj zamestnanci, ktorí vykonávajú činnosti, ktoré sú nevyhnutné pre hladké fungovanie slovenského finančného sektora, budú pracovať v upravenom chránenom režime. Zamestnanci, ktorým náplň a povaha práce umožňujú vykonávať pracovné činnosti mimo budovy NBS, budú až do odvolania pracovať z domu.
Banka sa zároveň pripravuje na možné krízové scenáre. „NBS situáciu neustále monitoruje, či už na Slovensku, ako aj v úzkom kontakte s Európskou centrálnou bankou,“ priblížil tlačový odbor NBS. Prijaté opatrenia budú trvať dva týždne, NBS ich následne vyhodnotí a zváži ďalšie kroky.
NBS zároveň zatvára Múzeum mincí a medailí v Kremnici, obmedzuje školenia, prednášky pre školy, návštevy a do odvolania pozastavila zahraničné služobné cesty. O ďalších opatreniach alebo o ukončení dočasného režimu bude NBS informovať.

Súvisiace články

Aktuálne správy