Americká mediálna firma Comcast ponúka za televíziu Sky 22 mld. libier

Ponuka ohodnocuje akcie britskej televíznej firmy Sky na 12,5 libry za kus, čo je o 16 % viac v porovnaní s cenou, ktorú za prevzatie Sky navrhla spoločnosť 21st Century Fox.

Americká mediálna spoločnosť Comcast, ktorá vlastní televíznu sieť NBC a filmové štúdiá Universal Pictures, ponúkla 22,1 mld. libier (GBP) za britskú televíznu firmu Sky. Ponuka ohodnocuje akcie Sky na 12,5 GBP za kus, čo je o 16 percent viac v porovnaní s cenou, ktorú za prevzatie Sky navrhla spoločnosť 21st Century Fox mediálneho magnáta Ruperta Murdocha.

Generálny riaditeľ spoločnosti Comcast Brian Roberts označil Sky za „vynikajúcu firmu“, ktorá by podporila globálnu prítomnosť Comcastu. „Domnievame sa, že Sky by pre nás bola veľmi cenná, keďže sa snažíme expandovať našu medzinárodnú prítomnosť,“ konštatoval. Poznamenal, že firma Comcast by televíznu spoločnosť Sky využila ako „platformu“ pre rast v Európe.

Snaha firmy 21st Century Fox o prevzatie televízie Sky je sprevádzaná širšou ponukou, v rámci ktorej chce Walt Disney kúpiť 21st Century Fox. Ak by Comcast získal Sky, mohlo by to teda skomplikovať navrhnuté prevzatie spoločnosti Fox. Cena akcií Sky v utorok po oznámení záujmu spoločnosti Comcast výrazne posilnila, a to o 19 percent na 13,10 GBP za kus.

Súvisiace články

Aktuálne správy