Toto leto míňame na zábavu menej peňazí ako vlani

Slováci toto leto míňajú na zábavu menej peňazí. Ako totiž vyplynulo z prieskumu Prima banky, takmer 40 % respondentov uviedlo, že tento rok míňajú na zábavu menej ako vlani. Výdavky na voľný čas znižovali najmä ľudia z menších miest mimo západného Slovenska. To môže podľa Prima banky súvisieť jednak s lepšími možnosťami voľnočasových aktivít v tomto regióne, ale tiež s nižším ohrozením stúpajúcou nezamestnanosťou.

Na zábavu minú Slováci v lete priemerne 144 eur mesačne, čo je viac ako dvojnásobok toho, čo míňame v iných obdobiach roka. V lete sa znižuje aj počet tých, ktorí dokážu zábave odolať a neminúť na ňu vôbec nič. V lete na zábavu neminie ani euro len 8 % ľudí, počas roka dokáže zábave odolať 13 %. So zábavou do 50 eur sa zmestí v lete 27 % Slovákov, v iných mesiacoch až 50 %.

Naopak, viac ako 100 eur mesačne počas letných mesiacov minie až 39 % Slovákov. Niektorí respondenti dokonca uviedli, že v lete na bežné voľnočasové aktivity minú až tisíc eur mesačne. Tieto sumy nezahŕňajú výdavky na letnú dovolenku, ide len o každodenné aktivity.

Výsledky vyplynuli z telefonického prieskumu, ktorý pre Prima banku zrealizovala agentúra 2muse na reprezentatívnej vzorke 500 respondentov vo veku od 15 do 65 rokov. Prieskum sa uskutočnil v júli tohto roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy