VÚB uvádza nové druhy osobných účtov

Košice, 26. 3. 2003 – Všeobecná úverová banka prichádza v súčasnosti na trh s novou ponukou moderných bankových produktov, tzv. kont. Pre súkromné osoby sú to kontá VUBasic, VUBasic Plus a VUBenefit. „Snahou banky bolo ponúknuť klientom produkt obsahujúci všetko to, čo bežný klient skutočne potrebuje a využíva, ale za oveľa výhodnejších podmienok,“ uviedol Mário Drosc, vrchný riaditeľ pre retailové bankovníctvo a člen predstavenstva banky.

Všeobecná úverová banka sa rozhodla uskutočniť medzi klientmi prieskum mapujúci najzákladnejšie potreby klienta v súvislosti s využívaním služieb banky. Na základe tohto prieskumu boli vytvorené kontá, akési balíky najčastejšie využívaných produktov a služieb. Výberom správneho typu konta získa klient služby, ktoré potrebuje za oveľa výhodnejších podmienok. Nemusí ich platiť osobitne, ale platí len paušálny mesačný poplatok. Pre porovnanie uvádzame príklad. Ak klient vlastní bežný účet, na ktorom vykoná tri operácie mesačne, teda napríklad vyberá z bankomatu, raz mesačne dostáva výpis z účtu a vlastní platobnú kartu, zaplatí mesačne 63,50 Sk. Ak si však kúpi konto VUBasic, za tieto služby zaplatí len 39,60 Sk a v cene sú zahrnuté aj ďalšie výhody

VUBasic

Konto VUBasic obsahuje vedenie účtu, tri pohyby na ňom, mesačný výpis ku dňu jeho otvorenia a zadanie a zmenu trvalých príkazov. Je treba poukázať na výhodu pásmového úročenia na bežnom účte, pri ktorom sa úroková sadzba so vzrastajúcim zostatkom na účte zvyšuje. Keďže používanie platobných kariet je na Slovensku už bežnou záležitosťou, v cene konta je aj neembosovaná platobná karta Visa Electron alebo Maestro. Ďalej konto umožňuje zadanie a zmenu platieb spojených s bežným chodom domácnosti, napríklad platieb SIPO, telefónu, káblovej televízie, atď. Zavedením tejto služby chce banka odbremeniť členov domácnosti od pravidelných návštev pošty. Majiteľ konta už nemusí rozmýšľať nad tým, či nezabudol zaplatiť účet za telefón, ale môže sa spoľahnúť, že to zaňho urobila jeho banka. Táto služba nie je povinná a klient sa rozhodne sám, či ju využije alebo nie. Banka majiteľovi konta VUBasic ponúka navyše telefonickú službu Kontakt, vedenie termínovaného účtu, prístup k zostatku a zadávanie prevodných príkazov cez bankomat, či možnosť získať po splnení istých kritérií rýchlu pôžičku v podobe kontokorentného úveru. Špeciálnu zľavu na konto VUBasic banka pripravila pre dôchodcov, ktorí ho získajú len za 23,60 Sk. Kúpa konta sa oplatí už vtedy, ak klient potrebuje iba bežný účet a platobnú kartu. Ak naopak klientovi vznikne potreba ďalších bankových produktov či služieb nad rámec obsahu konta, banka mu ponúka možnosť zakúpiť si ich za zvýhodnených podmienok. Napríklad ďalšia platobná kartu pre svojho manžela či manželku, mu VÚB poskytne so zľavou 30%.

VUBasic Plus

Je určený pre dynamických ľudí uprednosťňujúcich moderné spôsoby komunikácie s bankou. Obsahuje všetko to, čo VUBasic, ale jeho majiteľ má v cene až sedem pohybov na účte, a tiež služby Internet Banking a GSM Banking, čo mu umožní spravovať svoje peniaze jednoducho, rýchlo a pohodlne nielen telefonicky, ale aj prostredníctvom internetu alebo mobilného telefónu. Transakcie nad limit siedmych pohybov na účte zahrnutých v cene konta, vykonané prostredníctvom týchto kanálov sú o 50 percent lacnejšie. Cena VÚBasic Plus je 63,60 Sk.

VUBenefit

Pre náročnejších klientov uprednostňujúcich luxusný a moderný prístup k financiám, ktorí nemajú čas chodiť do pobočky, často cestujú a potrebujú platiť aj v zahraničí, je určené konto VUBenefit. VUBenefit je určené pre solventnejších klientov a jeho špecifikom je vedenie až dvoch bežných účtov. Majiteľovi konta vzniká možnosť stanoviť si na bežnom účte limit, po prekročení ktorého sa mu prostriedky automaticky presunú na druhý účet s výhodnejším úročením. Ak mu suma peňazí na bežnom účte klesne pod stanovený limit, tento sa mu doplní peniazmi z druhého účtu. Konto VUBenefit obsahuje všetky produkty a služby ako VUBasic Plus s tým rozdielom, že v cene je zahrnutých až 10 pohybov na účte a dve embosované platobné karty VISA Classic a MasterCard Standard. Mesačný poplatok za konto VUBenefit je 159,60 Sk.

Nové kontá VUBasic, VUBasic Plus a VUBenefit boli vytvorené tak, aby spĺňali požiadavky jednotlivých skupín klientov. Banka verí, že po správnom výbere z nich, ku ktorému prispeje aj pomoc bankového pracovníka v pobočke, klienti ocenia ich prednosti a budú využívať čoraz viac možností a výhod, ktoré im kontá ponúkajú.

Súvisiace články

Aktuálne správy