Picassova pozostalosť predaná predsedovi spoločnosti Rayovi Withanagovi

, Scepter

Rozľahlý majetok a posledný domov Pabla Picassa v meste Mougins vo Francúzsku bol predaný za nezverejnenú sumu brunejskému finančníkovi Rayovi Withanagovi. Ako uvádza Wall Street Journal, starosta mesta Mougins potvrdil predaj v oficiálnej tlačovej správe.

Táto tlačová správa Smart News obsahuje multimédiá. Zobraziť plnú verziu: http://www.businesswire.com/news/home/20170127005359/en/

Obyvateľ Bermúd a Londýna, pán Withanage, je zakladateľom a predsedom spoločnosti Scepter Partners, priamej investičnej a obchodnej banky pre nezávislých investorov. Je taktiež zakladateľom skupiny BMB Group spolu s Jeho výsosťou princom Abdulom Ali Yil Kabierom z brunejskej kráľovskej rodiny.

Vysoko dôležitá nehnuteľnosť L’Antre du Minotaure (Brloh Minotaura) je všeobecne považovaná za jednu z najlepších nehnuteľností na juhu Francúzka.
Nehnuteľnosť, ktorá bola nedávno bohato zrenovovaná pod vedením uznávaného architekta Axela Vervoordta, pokrýva viac než tri hektáre s olivovníkmi, ktoré sú viac než 500 rokov staré. Nehnuteľnosť je najväčšou svojho druhu v tejto oblasti.

Picasso mal jeden zo svojich najplodnejších ateliérov hlavnom dome, kde žil so svojou manželkou Jacqueline a jej dcérou Cathérine. Dom a záhrady boli navrhnuté Picassom osobne a obsahujú originálne umenie a nábytok. V čase jeho smrti sa v nehnuteľnosti nachádzala viac než 1 miliarda dolárov v podobe umenia.

Pred Picassom dom vlastnila rodina Guinnessovcov a bol známy ako pravidelný letný rekreačný dom Winstona Churchilla, ktorý na pozemku namaľoval mnoho diel. Pôvod domu sa datuje k opátstvu starému viac ako tisíc rokov a v súčasnej dobe je priľahlý k Notre-Dame-De-Vie, čo je jeden z najstarších kostolov v regióne. Záhrady sú vo Francúzsku národne uznávané a nachádzajú sa v nich najväčšie stromy vistérie v Európe a druhy ruží vypestované samotným Picassom, ktoré rastú iba na pozemku.

Nehnuteľnosť bude pod novým vlastníctvom určená na charitatívne účely lokálnych nadácií a na propagáciu umenia prostredníctvom udalostí, výťažky z ktorých budú darované na podporu iniciatív udržateľného rozvoja so sídlom v Monaku.

Nehnuteľnosť bola naposledy vlastnená holandským realitným podnikateľom Tomom Moeskopsom a Alianaciou BMB. Predaj bol súčasťou reštrukturalizácie skupiny BMB Group, ktorá presunula svoj majetok, aby vytvorila spoločnosť Scepter Partners, a bola podpísaná na konci minulého roka.

 


O Rayovi Withanagovi
Rayo Withanage je zakladateľ a výkonný predseda spoločnosti Scepter Partners. Vyškolený ako právnik M&A s magisterským titulom z Londýnskej školy ekonómie, bol priekopníkom v rozvoji obchodného bankovníctva a hlavného investičného podnikania spoločnosti Scepter Partners, ktorá je hlavným konzorciom rodinných a nezávislých investorov. Vrcholový riadiaci tím spoločnosti Scepter sa vyvinul zo skupiny Blackstone Group pod vedením Anthonyho Steainsa v roku 2015. Spoločnosť Scepter má sídlo na Bermudách a kancelárie v New Yorku a Hongkongu, je podporovaná viac než 14 miliardami dolárov v podobe voľného majetku a bola založená na získavanie veľkých kapitálových aktív so zameraním na prírodné zdroje, infraštruktúru, nehnuteľnosti, médiá a telekomunikácie. Pán Withanage má pôvod na Srí Lanke a v Portugalsku. Narodil sa na ostrovoch Fidži a vyrástol prevažne na Bermudách, Novom Zélande a v Bruneji.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy