Nezamestnanosť v rámci celej OECD sa nezmenila, v SR klesla

V rámci celej Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj nezamestnanosť v júli stagnovala na úrovni 6,3 %, na Slovensku medzimesačne klesla o 0,1 percentuálneho bodu na 9,7 %.

Priemerná miera nezamestnanosti v krajinách, ktoré sú členmi Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD), sa v júli nezmenila a zostala na úrovni 6,3 percenta. V rámci eurozóny nezamestnanosť stagnovala vo výške 10,1 percenta. Oproti júnu sa znížila v Španielsku o 0,3 percentuálneho bodu na 19,6 percenta a v Taliansku o 0,2 percentuálneho bodu na 11,4 percenta. Stúpla však vo Francúzsku, a to o 0,2 percentuálneho bodu na 10,3 percenta. Informovala o tom OECD v pondelok na svojej internetovej stránke.
Nezamestnanosť na Slovensku sa v júli vyvíjala lepšie v porovnaní s priemerom za celú OECD aj v porovnaní s priemerom za eurozónu. Slovenská nezamestnanosť totiž klesla na 9,7 percenta z júnovej úrovne 9,8 percenta. OECD ďalej vo svojej správe informovala, že nezamestnanosť v USA v júli stagnovala na úrovni 4,9 percenta a stúpla v Kanade o 0,1 percentuálneho bodu na 6,9 percenta. Klesla však o 0,1 percentuálneho bodu v Japonsku na 3 percentá.

V rámci celej OECD bola v júli nezamestnanosť mužov stabilná na úrovni 6,2 percenta a nezamestnanosť žien sa znížila o 0,1 percentuálneho bodu na 6,4 percenta. Nezamestnanosť mladých ľudí vo veku 15 až 24 rokov však stúpla o 0,1 percentuálneho bodu na 13,1 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy