Objednávky na nové priemyselné výrobky z Nemecka vo februári klesli

Objednávky na nové priemyselné výrobky z Nemecka vo februári prekvapujúco klesli. Dôvodom bolo zníženie exportných objednávok. To signalizuje, že spomaľovanie globálneho obchodu sa už premietlo do najväčšej európskej ekonomiky. Informovali o tom agentúry RTTNews a Bloomberg.
Podľa najnovších štatistík ministerstva hospodárstva v Berlíne počet objednávok na nemecké produkty, po očistení od sezónnych vplyvov a inflácie, sa vo februári znížil o 1,2 % v porovnaní s januárom, keď po revízii vzrástol o 0,5 %. Analytici pritom odhadovali, že dopyt po nových výrobkoch z Nemecka PRIEMYSEL: Objednávky na nové priemyselné výrobky z Nemecka vo februári klesli aj vo februári vzrastie v priemere o 0,4 %.
Štatistiky tiež odhalili, že zatiaľ čo na domácom, nemeckom trhu nové objednávky na priemyselné výrobky v sledovanom mesiaci stúpli o 0,9 %, dopyt po nemeckých výrobkoch v zahraničí klesol o 2,7 %. Z toho objednávky v eurozóne sa znížili o 3,7 %. Objednávky na tzv. investičné produkty pritom klesli o 2,1 % a objednávky na tovar pre spotrebiteľov sa prepadli o 7,3 %.
V medziročnom porovnaní sa počet objednávok na nemecké výrobky po očistení od sezónnych vplyvov vo februári zvýšil o 0,5 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy