Predaj áut vo Francúzsku v marci potiahli Renault a GM

Celkový predaj na francúzskom automobilovom trhu minulý mesiac stúpol o 7,5 %, pričom odbyt vozidiel skupiny Renault vzrástol o 12,3 % a predaj áut firmy General Motors sa zvýšil o takmer 19 %.

Predaj áut vo Francúzsku v marci posilnil o 7,5 %, pričom smerom nahor ho posunul odbyt vozidiel Renault a General Motors (GM). Informovalo o tom v piatok Francúzske združenie výrobcov áut (CCFA). Počet zaregistrovaných automobilov v krajine v marci stúpol na 211 264. Za celý prvý kvartál sa predaj áut na francúzskom trhu zvýšil o 8,2 %. Znamená to pre francúzsky trh s autami silný štart v tomto roku, pre ktorý Renault a iné automobilky predpovedali rast o približne 2 %.

Skupina Renault v marci dosiahla rast odbytu automobilov o 12,3 %. Aj značka Renault aj lacnejšia značka Dacia posilnili svoj trhový podiel vďaka novým a vylepšeným modelom. Domácemu konkurentovi Renaultu, automobilke PSA Peugeot Citroen, sa darilo menej a v marci jej predaj stúpol o 2,8 %. Obe značky strednej triedy tejto skupiny posilnili v marci aj za celý prvý štvrťrok menej v porovnaní s rastom celého trhu. Predaj vozidiel automobilky General Motors sa v marci vo Francúzsku zvýšil o takmer 19 % a za celý prvý štvrťrok o 21 %. Pomohol tomu silný dopyt po najnovších modeloch Opel.

Francúzske združenie výrobcov áut ďalej informovalo, že predaj dodávkových vozidiel v krajine minulý mesiac posilnil o 4,9 % a za prvé tri mesiace tohto roka stúpol o 9,4 %. Celkový predaj ľahkých vozidiel v marci tak vo Francúzsku vzrástol o 7,1 % a za celý prvý kvartál sa zvýšil o 8,4 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy