Viacom hľadá investorov pre filmové štúdiá Paramount Pictures

Mediálna skupina Viacom, ktorá vlastní televízne stanice MTV, Comedy Central a Nickelodeon, hľadá menšinového investora pre svoje filmové štúdiá Paramount Pictures. Informovala o tom agentúra AP.
Výkonný riaditeľ Philippe Dauman s ohľadom na akcionárov frustrovaných zhoršujúcimi sa výsledkami uviedol, že bude pokračovať v rokovaniach s vybranou skupinou potenciálnych investorov.
Hoci nie je známe, o koho ide, v poslednom čase sa rozprúdili špekulácie o záujme viacerých čínskych spoločností, napríklad, internetového gigantu Alibaba. O to viac, že majiteľ čínskej siete divadiel Dalian Wanda minulý mesiac za 3,5 miliardy USD (3,18 miliardy eur) kúpil štúdio Legendary Entertainment, ktoré stojí za takými hitmi ako Batman či Počiatok.
Trhy správu Viacomu prijali pozitívne a jeho akcie takmer okamžite vzrástli o tri percentá. Štúdiám Paramount Pictures, ktoré stoja za mnohými filmovými trhákmi, sa totiž v poslednom čase nedarí. Tržby v prvom kvartáli obchodného roka 2015/2016 medziročne klesli o 15 % na 612 miliónov USD, keďže štúdio uviedlo do kín menej filmov ako predvlani. A navyše sa tržby z reklamy v USA znížili o 4 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy