Ceny ropy mierne klesli, americká WTI sa obchoduje pod 32 USD za barel

Ceny ropy dnes ráno mierne klesli. Americká WTI sa obchoduje pod úrovňou 32 USD (29,39 eura) za barel. Zastavilo sa tak zotavovanie cien, ktoré v stredu (27. 1.) spustila správa, že Rusko a Saudská Arábia budú rokovať o obmedzení ťažby, aby podporili ceny. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.
Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s marcovým kontraktom sa dnes ráno o 7.42 SEČ predával po 31,84 USD. To je o 46 centov menej ako v stredu na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas stredy stratil 85 centov alebo 2,7 % a uzavrel na 32,30 USD za barel. Marcový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zlacnel o 44 centov na 32,66 USD za barel.
Ceny čierneho zlata dosiahli v stredu večer najvyššiu úroveň za viac ako dva týždne, a to aj napriek výraznému nárastu ropných rezerv v USA. Zásoby sa v uplynulom týždni zvýšili o 8,4 milióna barelov na 494,9 milióna barelov. Nárast bol takmer dvojnásobný v porovnaní s očakávaniami expertov. Cena severomorskej ropy Brent sa v stredu dostala až na 33,49 USD za barel a cena americkej ropy WTI na 32,84 USD za barel. Celkovo však ceny z dlhodobého hľadiska zostávajú na extrémne nízkych úrovniach.

Súvisiace články

Aktuálne správy