Záujem o rozvoj spolupráce v oblasti výskumu a inovácií s Kóreou

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák prijal v pondelok 21. decembra 2015 nového kórejského veľvyslanca so sídlom v Bratislave Lee Tae-ro. „Naša spolupráca je veľmi dôležitá a budem rád, ak sa bude i ďalej pozitívne vyvíjať,“ povedal šéf slovenskej diplomacie na úvod stretnutia.
Kórea je zdrojom viac ako polovice mimoeurópskych priamych zahraničných investícií v SR s hodnotou 2 miliárd eur a počtom 90 firiem, pričom kórejské spoločnosti výrazne prispeli k pozitívnej zmene profilu ekonomiky SR.
Medzi priority patrí pokračovanie v aktívnom politickom dialógu, ďalší prílev investícií oboma smermi, ako aj využitie výskumného a inovačného potenciálu. Slovensko sa pritom stalo v poradí 4. najdôležitejším exportným trhom pre Kóreu v rámci celej únie. Veľvyslanec vyjadril presvedčenie, že rozvoj ďalšej spolupráce sa sústredí najmä na sektor inovácií a ešte silnejšie kontakty medzi ľuďmi oboch štátov.
Minister Miroslav Lajčák zdôraznil, že v roku 2016 sa politické kontakty medzi oboma krajinami prehĺbia aj z dôvodu slovenského predsedníctva v Rade EÚ.
Fotografia na stiahnutie bude k dispozícii na webovej stránke rezortu.

Informáciu TASR poskytol tlačový odbor MZVaEZ SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy