AstraZeneca uvažuje nad kúpou firmy Acerta Pharma

Farmaceutická spoločnosť AstraZeneca potvrdila, že skúma potenciálne strategické možnosti spolupráce s holandskou farmaceutickou firmou Acerta Pharma po tom, čo Wall Street Journal informoval o pokročilých rokovaniach o prevzatí holandskej firmy.

Britská farmaceutická spoločnosť AstraZeneca v pondelok potvrdila, že skúma potenciálne strategické možnosti spolupráce s farmaceutickou firmou Acerta Pharma. Nie je však isté, či napokon k dohode dospejeme, uviedla farmaceutická spoločnosť vo vyhlásení.

Wall Street Journal v piatok informoval s odvolaním sa na nemenované zdroje o pokročilých rokovaniach o prevzatí firmy Acerta Pharma farmaceutickou spoločnosťou AstraZeneca. Za holandskú spoločnosť Acerta Pharma, ktorá sa zaoberá vývojom liekov na liečbu rakoviny, by mala AstraZeneca podľa Wall Street Journal zaplatiť 5 mld. USD. Farmaceutická spoločnosť Acerta Pharma informáciu o rokovaniach nekomentovala.

Tržby najpredávanejších liekov farmaceutickej spoločnosti AstraZeneca oslabili, a preto firma podniká viacero akvizícií. V novembri firma informovala o kúpe spoločnosti ZS Pharma za 2,7 mld. USD.

(1 EUR = 1,0950 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy