Čínske akcie vzrástli najviac za uplynulý mesiac

Čínske akcie dnes zaznamenali najprudší jednodenný percentuálny nárast za mesiac. Realitné akcie posilnili druhý mesiac po sebe. Na trhu sa totiž špekuluje, že vláda prijme ďalšie stimulačné opatrenia. Informovala o tom agentúra Reuters.
Index najväčších firiem kótovaných na burzách v Šanghaji a Šen-čene CSI300 vyskočil o 3,6 % na 3721,95 bodu a kľúčový šanghajský index Composite si pripísal 2,3 % a uzavrel na úrovni 3536,91 bodu. Bolo to najprudšie denné zvýšenie od 4. novembra.
Investori obrátili pozornosť od špekulatívnejších akcií menších firiem k relatívne lacným blue chipom. Šenčenský index, na ktorom sú kótované start-upy, klesol o 2,2 %. Zároveň prudko vzrástli bankové a realitné akcie.
Akcie realitných gigantov, ako sú China Vanke Co a Poly Real Estate Group Co, vyskočili druhý deň po sebe až o svoj 10-% denný limit. Dôvodom sú špekulácie, že Peking predstaví daňové úľavy, ktoré majú podporiť kúpy domov. Sektor tiež podporili očakávania, že ceny domov v Číne na budúci rok mierne vzrastú vďaka vládnej podpore.

Súvisiace články

Aktuálne správy