Kraft Heinz prepustí 2 500 zamestnancov

Spoločnosť Kraft Heinz chystá prepúšťanie v USA a v Kanade

Spoločnosť Kraft Heinz zruší v USA a v Kanade 2 500 pracovných miest, z toho približne 700 pracovných miest zruší v centrále v meste Northfield, v americkom štáte Illinois. Spoločnosť Heinz a Kraft sa v marci spojili do jednej firmy a spoločne vytvorili tretiu najväčšiu potravinársku spoločnosť v Severnej Amerike.

 

Kraft Heinz v súčasnosti zamestnáva približne 46 tis. zamestnancov. Z tohto počtu pracuje približne 1 900 zamestnancov v centrále. Spojenie oboch firiem má priniesť úsporu nákladov vo výške 1,5 mld. USD ročne do roku 2017.

V roku 2013 kúpila samostatnú spoločnosť Heinz firma 3G Capital spoločne s firmou Berkshire Hathaway. Po uskutočnení tejto transakcie firma 3G za 18 mesiacov zrušila približne 7 tis. pracovných miest a zatvorila šesť závodov. Súčasťou úsporných opatrenia boli aj menšie obmedzenia výdavkov.

Na Slovensku pôsobil koncern Kraft do roku 2012 prostredníctvom spoločnosti Kraft Foods Slovakia, a. s., ktorá sa v bratislavskej fabrike Figaro zaoberala spracovaním kakaových bôbov a produkciou cukrovinkárskych polotovarov, konzumného kakaového prášku, tabuľkových čokolád, čokoládových a nečokoládových cukroviniek a žuvačiek. Po rozdelení materského koncernu sa bratislavský závod stal súčasťou Mondeléz International, ktorá vznikla odčlenením aktivít spoločnosti Kraft Foods na trhoch mimo domovského amerického.

(1 EUR = 1,1155 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy