Rakúsky Strabag dosiahol v prvom štvrťroku lepšie výsledky

Strabag, najväčší rakúsky stavebný koncern s početnými aktivitami v zahraničí, v prvom štvrťroku tohto roka znížil svoju stratu. Informovala o tom agentúra APA. Pred odvedením úrokov a daní klesla jeho strata medziročne zo 163,7 milióna na 159,3 milióna eur. Po odvedení úrokov a dani bola jeho strata medziročne nižšia o 12 % a klesla na 116,5 milióna eur.
Šéf Strabagu Thomas Birtel povedal, že aj keď sa po troch mesiacoch tohto roka nedajú robiť nijaké spoľahlivé závery o jeho celkovom vyznení. „Tešíme sa, že sa typické zimné straty podarilo výrazne utlmiť.“
V prvom štvrťroku dosiahol koncern v stavebnej činnosti výnosy 2,47 miliardy eur. Medziročne vzrástli o 5 %, konkrétne o 130 miliónov eur. Na zlepšených výnosoch mali najväčší podiel aktivity v Poľsku, Nemecku, Čile a na Slovensku.
Koncern v prvom štvrťroku zamestnával vyše 71.000 osôb a ich počet medziročne vzrástol o 3 %.
Strabag očakáva, že v tomto roku dosiahne prevádzkový zisk najmenej 300 miliónov eur. Vlani bol 282 miliónov eur. Celoročné výnosy by mali byť 13,6 až 14 miliárd eur. Koncern má objednávky na práce za 15,13 miliardy eur a v prvom štvrťroku vzrástli o takmer 700 miliónov eur vďaka požiadavkám z Ruska na budovanie priemyselných objektov, ale aj veľkým objednávkam z Dánska a dopravným projektom v Poľsku.

Súvisiace články

Aktuálne správy