Holcim a Lafarge predajú aktíva firme CRH

Dohoda o odpredaji aktív bola podmienkou regulačných úradov EÚ pre udelenie povolenia na fúziu.

Spoločnosti Holcim a Lafarge dosiahli záväznú dohodu, podľa ktorej írsky výrobca cementu, spoločnosť CRH Plc, odkúpi časť aktív týchto firiem. Holcim a Lafarge to uviedli v utorok. Za tieto aktíva spoločnosť CRH zaplatí 6,5 mld. eur. Dohoda bude znamenať, že sa CRH stane tretím najväčším dodávateľom stavebných materiálov na svete.

 

Spoločnosti dohodu avizovali už vo februári a zahŕňa aktíva v Európe, v Kanade, v Brazílii a na Filipínach. Dohoda o odpredaji aktív bola podmienkou regulačných úradov EÚ pre udelenie povolenia na ich fúziu. Dohodu o "zlúčení rovnocenných partnerov" s cieľom vytvoriť najväčšieho producenta cementu na svete zverejnili Holcim a Lafarge vlani v apríli. Tento rok v marci podmienky dohody upravili v prospech akcionárov Holcimu.

Koncern Holcim pôsobí na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Holcim (Slovensko), a. s. ktorá je na domácom trhu najväčším výrobcom a dodávateľom stavebných materiálov a súvisiacich služieb. Spoločnosť je zapísaná v Obchodnom registri SR od 1. februára 1992.

Súvisiace články

Aktuálne správy