Predstavitelia samospráv v KSK vítajú zmeny v grafikone ZSSK

Predstavitelia miestnych samospráv v Košickom kraji vítajú nielen zmeny v cestovných poriadkoch Železníc SR, ale tiež skutočnosť, že štátny prepravca - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) zaradila do tohto regiónu niekoľko nových spojov.

Predstavitelia miestnych samospráv v Košickom kraji vítajú nielen zmeny v cestovných poriadkoch Železníc SR, ale tiež skutočnosť, že štátny prepravca – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) zaradila do tohto regiónu niekoľko nových spojov.
„V rámci Košického samosprávneho kraja (KSK) každá zmena, respektíve každý navrhovaný nový grafikon železničnej dopravy, ale aj autobusovej dopravy je prerokúvaný na spoločných pracovných stretnutiach zástupcov miest a obcí príslušného regiónu a zástupcov železníc, autobusovej dopravy a KSK, na ktorom sú vznášané pripomienky zástupcov samospráv k navrhovaným zmenám, ktoré si samosprávy zisťujú od verejnosti na základe vopred zaslaných návrhov zmien,“ objasnil TASR starosta obce Margecany Igor Petrík. Práve trať Margecany – Červená Skala sa dočkala výrazného zhustenia vlakových spojov.
Podobne reagujú aj starostovia v juhovýchodnej časti kraja, kde v smere z Košíc do Čiernej and Tisou pribudol regionálny expresný vlak. „Za seba osobne aj za obyvateľov nášho mesta musím povedať, že navrhované zmeny grafikonu železničnej dopravy vítame ako pozitívny krok. Občania nášho mesta a bezprostredného okolia sú už dlhodobo zvyknutí na využívanie železničnej dopravy ako hlavného druhu prepravy smerom do Košíc a ďalej na západ,“ uviedla primátorka Čiernej and Tisou Marta Vozáriková.
Železnice tiež vyhoveli požiadavkám občanov v obci Biel v okrese Trebišov, aby regionálny expres zastavoval aj v ich obci. „Túto ústretovosť zo strany ZSSK si vážia nielen občania z obce Biel, ale aj zo susedných Veľkých Trakán,“ konštatoval starosta obce Ladislav Jurčák. Poznamenal však, že občania obce Biel by privítali aj ďalšiu zmenu zo strany železníc, a to znovusprevádzkovanie budovy železničnej stanice Biel a zriadenie osobnej pokladnice. „Budova železničnej stanice je už niekoľko rokov v devastovanom stave, nepoužiteľná. Obec v minulosti mala snahu o odkúpenie budovy od železníc, no taktiež bez úspechu,“ doplnil.

Súvisiace články

Aktuálne správy