Váhostav-SK uzavrel dohodu so štyrmi bankami o financovaní a úverovaní

Spoločnosť Váhostav-SK nemá záujem podať návrh na reštrukturalizáciu, čoho dôkazom je aj najnovšia dohoda s bankami, ktorú firma podpísala. Firma to uviedla vo svojom dnešnom stanovisku s tým, že zmluva má stavbárom zabezpečiť prevádzkové financovanie a úverovanie aktivít spoločnosti.
„Banky voči nám prejavili dôveru, a preto s nimi budeme v najbližšom období spolupracovať vo finančnej oblasti. Môžeme opätovne potvrdiť, že naša spoločnosť nemá v úmysle podať návrh na reštrukturalizáciu a podpísaná dohoda s bankami je toho dôkazom,“ zdôraznil generálny riaditeľ firmy Ján Kato. Spoločnosť podpísala dohodu so štyrmi bankami – Tatra bankou, Slovenskou sporiteľnou, ČSOB a českou Komerčnou bankou.
Dohady o tom, že firma uvažuje o reštrukturalizácii sa objavili po tom, ako v marci tohto roku o ňu požiadala stavebná spoločnosť Doprastav. Váhostav-SK to už vtedy odmietal, spoločnosť však čelila problémom s platením svojim subdodávateľom.
Firma je na trhu už viac ako 60 rokov. Najprv sa zaoberala najmä výstavbou vodohospodárskych stavieb na strednom a hornom toku Váhu. Budovala napríklad priehrady či hydroelektrárne. Neskôr k nimu pribudlo aj stavanie diaľnic a železničných koridorov.

Súvisiace články

Aktuálne správy