Ukradnutý telefón dokáže vyfotiť zlodeja a zaslať svoju polohu

, ČTK Foto: SITA

Novú zbraň proti zlodejom smartfónov a tabletov predstavila spoločnosť Lookout. S pomocou aplikácie, ktorú v stredu pridala do svojho balíčka služieb pre mobilné zariadenia Apple a pre prístroje na báze systému Android, dokáže mobil v prípade krádeže oznámiť svoju polohu a v niektorých prípadoch aj vyfotiť zlodeja a odoslať jeho fotografiu.

Nová aplikácia umožňuje užívateľom nastaviť alarm, ak niekto zle zadá PIN kód na odomknutie obrazovky, telefón vypne, vytiahne SIM kartu alebo nastaví režim "lietadlo" blokujúci spojenie so sieťou. V prípade zariadení vybavených operačným systémom Android tento poplach vyšle signál fotoaparátu v prednej časti telefónu, aby vyhotovil snímky v nádeji, že na nich zachytí podobu zlodeja. Tejto schopnosti firma Lookout hovorí  "zaobstarať theftie" (theft – krádež ), podľa obľúbených selfie – fotiek, kedy užívateľ fotí mobilom sám seba.

"Neposkytujeme tieto informácie, aby okradnutý človek šiel a našiel si svoj ​​telefón sám, mal by ich odovzdať polícii, ktorá potom môže zasiahnuť," varoval produktový manažér firmy Lookout Greg Lou.

Súvisiace články

Aktuálne správy