Firma Starland Holding vlani vykázala stratu 1,15 mil. eur

Spoločnosť zaznamenala v roku 2013 nárast tržieb z predaja vlastných výrobkov a služieb na 1,05 mil. eur z 29 tis. eur

Developerská spoločnosť Starland Holding, a. s. vykázala v minulom roku stratu 1,152 mil. eur. Podľa zverejnenej výročnej správy firma zaznamenala v roku 2013 nárast tržieb z predaja vlastných výrobkov a služieb na 1,05 mil. eur z 29 tis. eur. V ostatnom hospodárskom roku sa zvýšila aj výroba na 1,8 mil. eur zo 178 tis. eur. Na druhej strane záväzky sa vlani znížili na 2,2 mil. eur z 4,15 mil. eur. Na základe rozhodnutia valného zhromaždenia zisk z roku 2012 v hodnote 1,934 mil. eur spoločnosť použila na tvorbu rezervného fondu a úhradu strát z minulých období.

V sledovanom období sa developer zameral na rozvoj projektu pod pracovným názvom Triblavina v katastrálnom území obcí Bernolákovo, Chorvátsky Grob a Svätý Jur. V tejto oblasti vlastní pozemky v celkovej výmere približne 280 hektárov, pričom počas minulého roka získal územné rozhodnutia a stavebné povolenia na kostrovú dopravno-technickú infraštruktúru. „Vzhľadom na veľký rozsah riešeného územia a plánované kapacity je samozrejmé, že projekt bude realizovaný v jednotlivých na seba priamo nadväzujúcich etapách. Každá jednotlivá etapa bude vo výške investície 60 až 130 mil. eur,“ píše sa vo výročnej správe.

Developer evidoval ku koncu minulého roka majetok vo výške 151 mil. eur, pričom prevažnú časť z neho tvoril neobežný majetok, a to 144,4 mil. eur. Základné imanie zostalo nezmenené 150 mil. eur. Spoločnosť Starland Holding, a. s. pôsobí na trhu od roku 1996. Pôvodne sa venovala investičnej činnosti. Od roku 2011 sa zaoberá aktivitami v developerskom segmente.

Súvisiace články

Aktuálne správy