Zisk spoločnosti Best Buy v 1. kvartáli vzrástol, ale jej tržby klesli

Americká spoločnosť Best Buy, ktorá je najväčším predajcom elektroniky v USA, dosiahla v 1. kvartáli obchodného roka 2014/2015 vyšší ako očakávaný zisk, a to aj napriek poklesu tržieb. Vďačí za to redukcii nákladov. Informovali o tom agentúry Reuters, AP a Bloomberg.
Z hospodárskych výsledkov Best Buy vyplýva, že jej čistý zisk za tri mesiace do 3. mája 2014 dosiahol 461 miliónov USD (337,28 milióna eur), čo predstavuje 1,31 USD na akciu. Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka vykázala firma stratu 81 miliónov USD alebo 24 centov na akciu.
Po očistení od jednorazových položiek dosiahol Best Buy zisk 37 centov na akciu, čo je lepší výsledok ako 19 centov/akcia, ktoré jej predpovedali analytici.
Tržby amerického predajcu elektroniky v sledovanom období pritom klesli, už deviaty kvartál po sebe, a to medziročne o 3,3 % na 9,04 miliardy USD. Tento výsledok zaostáva za odhadmi analytikov, ktorí očakávali tržby v priemere 9,22 miliardy USD. Dôvodom horšieho výsledku je slabý dopyt po elektronike, ktorý Best Buy pripisuje nedostatočnej inovácii produktov. Spotrebitelia tak podľa nej vyčkávajú, kým im trh neponúkne niečo nové a zaujímavé.

Súvisiace články

Aktuálne správy