Projekt pre informačný systém IDS v Bratislavskom kraji vyjde na 335.000 eur

Projektová dokumentácia pre Informačný systém integrovaného dopravného systému (IDS) Bratislavského kraja vyjde na 335.000 eur. Železniciam Slovenskej republiky (ŽSR) ju dodá bratislavská spoločnosť Reming Consult.
Podľa oznámenia zverejneného vo vestníku verejného obstarávania firma uspela v súťaži na túto zákazku. V tendri dostali železnice jednu ponuku a pôvodne odhadovali cenu za dokumentáciu vo výške 356.000 eur.
Informačný systém má po vybudovaní zabezpečiť pre integrovaný dopravný systém informovanie ľudí pri prestupoch medzi jednotlivými druhmi dopravy, čiže železničnou, prímestskou autobusovou a mestskou hromadnou dopravou. Fungovať by malo napríklad zobrazovanie odchodov spojov na zastávkach na tzv. elektronických označníkoch či hlasové výstupy pre nevidiach.
Vybudovanie systému má byť spolufinancované z eurofondov. Podľa predpokladov ministerstva dopravy by naň malo ísť z Kohézneho fondu EÚ 6,7 milióna eur a spolufinancovanie zo štátneho rozpočtu má predstavovať vyše 2,2 milióna eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy