Skupina CME v prvom štvrťroku znížila stratu

Prevádzkovým výsledkom pred odpismi (OIBDA) bola za január až marec strata 2,3 mil. USD, pričom v rovnakom období vlaňajška išlo o stratu 20,7 mil. USD.

Mediálna skupina Central European Media Enterprises Ltd. (CME) v prvom štvrťroku tohto roka znížila stratu, keďže sa zvýšili jej tržby. Skupina totiž po znížení cien reklamy naspäť získala jej zadávateľov v Českej republike, ktorá je jej najväčším trhom. Tržby skupiny za január až marec medziročne stúpli o 15,3 % na 153,1 mil. USD. Prevádzkovým výsledkom pred odpismi (OIBDA) bola strata 2,3 mil. USD, pričom v rovnakom období vlaňajška išlo o stratu 20,7 mil. USD. CME sa dostala do hlbokej straty vlani, kedy mnohí jej zákazníci v ČR odmietli stratégiu vyšších cien.

Central European Media Enterprises prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r.o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza – Slovakia, spol. s r.o. ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

(1 EUR = 1,3927 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy