Neplaťte zbytočne za batožinu navyše, stačí sa správne obliecť!

, jaktogo Video: YT

Chcete lietať čo najlacnejšie, ale nehodláte sa vzdať svojej batožiny? Inžinier projektant prekukol systém, ponúka inovatívnu telovú batožinu.

Každý, kto už cestoval lietadlom vie, že letecké spoločnosti majú limity na počet, veľkosť a hmotnosť batožiny. Príručná batožina u nízkonákladových leteckých spoločností je kapitola sama o sebe, najradšej by tieto spoločnosti kasírovali čo najviac za prepravu batožiny a chcú, aby sme si na palubu mohli so sebou vziať čo najmenej. Ak je to nevyhnutné, pracovníci aerolinky sa budú pri bráne handrkovať na centimetroch a gramoch, samozrejme „v záujme cestujúcich“.

Pravdepodobne takýchto situácií už mal dosť John Power, ktorý prišiel s nápadom Jaktogo (jacket  – to – go), niečo ako batožinou na telo. Keď sa mu už viackrát stalo, že svoju príručnú batožinu musel vôli veľmi prísnym predpisom nakoniec spoplatnenú poslať do podpalubia, čo ho stálo nemalé peniaze, nestrácal viac čas a vyvinul tento multifunkčný odev. Ak treba, je to taška a ak si to situácia vyžaduje, ide o kus oblečenia. Nasledujúce video vám ukáže, koľko sa do špeciálnej tašky toho zmestí. Pri check-ine má muž na sebe bundu, pri nástupe do lietadla už so sebou nesie tašku.

Jaktogo sa predáva v prevedení plášťa, ponča bez rukávov, alebo šiat. Odev je vyrobený z polyesteru a v akcii ho kúpite za 53 – 59 eur, plná cena je 70 – 80 eur. Pre tých, čo si potrpia na módu, sú modely aj z džínsoviny a kože, kde sa aj ceny pohybujú vyššie. No a pre tých, čo sa chcú odlišovať je tu možnosť objednať si na stránke výrobcu vyslovene dizajnový doplnok.

Bunda má v sebe 14 rôzne veľkých odkladacích priestorov, bez rukávová verzia má 10 rôznych vreciek. To znamená, že na palubu so sebou dokážete vziať aj 10 -15 kilogramov batožiny. Samozrejme, žeaj v tomto prípade treba dodržiavať pravidlá týkajúce sa predmetov, ktoré na palubu lietadla nepatria. Rovnako treba racionálne zvážiť čo sa oplatí dať do telovej batožiny a čo do tej skutočnej príručnej. Jedna vec je ale istá, nikto nebude vyzerať štíhlo a príťažlivo ak si na seba oblečie kabát plný batožiny, koniec koncov plus desať kíl váhy sa prejaví na každom.

Bude zaujímavé sledovať, ako letecké spoločnosti zareagujú a kedy zavedú hmotnostné limity týkajúce sa aj "druhej vrstvy oblečenia“.

Súvisiace články

Aktuálne správy