Podielové fondy s čistými predajmi za 24,57 mil. eur

Podielové fondy dosiahli v minulom týždni kladné čisté predaje v objeme 24,57 mil. eur. Oproti predchádzajúcemu týždňu je to nárast o 12,54 mil. eur. Celkovo vykázali fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) predaje za 55,1 mil. eur. Spätné nákupy boli vo výške 30,54 mil. eur.

Z jednotlivých typov fondov bolo v uplynulom týždni v pluse osem, v mínuse skončili štyri fondy. Najvyšší prílev zdrojov zaznamenali zmiešané fondy, a to s objemom čistých predajov 9,42 mil. eur. Druhý najvyšší kladný objem evidovali špeciálne fondy nehnuteľností v sume 6,34 mil. eur. Na druhej strane najvyšší záporný objem čistých predajov vykázali iné fondy, a to v sume 2,46 mil. eur.

Z jednotlivých správcovských spoločností evidovala najvyššie čisté predaje v minulom týždni spoločnosť Asset Management Slovenskej sporiteľne, a to vo výške 9,82 mil. eur. Druhá bola Prvá penzijná so sumou 6,38 mil. eur. Na opačnom konci zoznamu so zápornými čistými predajmi vo výške 902,5 tis. eur skončila firma Alico Funds Central Europe.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 4. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/3671/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy