Kšefty nežného pohlavia: Nekúpite pozitívny baby test?

, origo Foto:svgc

Poznáte kľúč k úspešnému obchodnému modelu? V prvom rade nájsť voľné miesto na trhu pre neukojené potreby zákazníkov, ponúknuť riešenie s dobrou cenou, šikovne inzerovať a vždy dbať na kvalitu. A začnete zarábať pekné peniaze.

Nuž tento krát to opäť niekomu vyšlo. V Spojených štátoch našli tehotné ženy novú možnosť ako si privyrobiť. Na internete v hojnom počte začali predávať svoje pozitívne tehotenské testy. A vyzerá to tak, že „použité“ testy idú na odbyt ako teplé rožky, počet takejto inzercie totiž prudko narastá.

Americký bezplatný inzertný portál www.craigslist.com sa u ž desiatky rokov teší obľúbenosti. Nájdete tu vďaka jasnej a zrozumiteľnej navigácii takmer všetko, od prenájmu bytov po použitý nábytok. Stránku radi navštevujú aj „sledovači aktuálnych trendov“, veď keď sa objaví akákoľvek zaujímavá novinka, do pár minút je už zaradená v ponuke portálu.

Jeden z prvých pozitívnych tehotenských testov bol inzerovaný v máji tohto roka, ponúkla ho budúca mamička z New Yorku za 25 dolárov. "Od tej doby, čo som otehotnela si odo mňa niekoľko krát pýtali pozitívny test. Rozhodla som sa, že už ich nebudem rozdávať zadarmo! V teň deň použijem test, keď si poň prídeš! Nezaujíma ma, na čo ho potrebuješ, to je tvoja vec! Vždy som na telefóne, pokojne mi pošli e- mail."

Netrvalo to ani týždeň a inzerátom sa pravdepodobne inšpirovala ďalšia žena v očakávaní, tentoraz zo susedného New Jersey. Potom už prišlo niekoľko tuctov rovnakých ponúk. Spoločným menovateľom všetkých inzerátov je cena v rozpätí 25-35dolárov a že predajca ručí za úplnú diskrétnosť a dostupnosť. Je zrejme jasné, na čo sa asi dajú v prípade nežného pohlavia tieto testy použiť. Zatiaľ čo v niektorých inzerátoch sa píše, že predaj prebehne bez zbytočných otázok, v iných je kategorické vyhlásenie: "konečne môžeš svojho priateľa vyzvať, aby ťa požiadal o ruku!"

Ale je tu aj iný dôvod. Jedna zúfalá žena z Texasu ponúkla 40 dolárov za pozitívny test, len aby si takto vyrovnala účty so svojím expriateľom, ktorý jej bol vyše pol roka neverný.

Obchodovanie s tehotenským testom vyvoláva rad etických otázok, ale ako všetci vieme, v kapitalizme sa predajca psychicky nezaťažuje tým, načo kúpený tovar zákazník využije. Stačí keď dokáže speňažiť zlatú baňu, na ktorej sedí. A to doslovne.

Súvisiace články

Aktuálne správy