Musk opäť vtipkoval: Teslu kryptomeny nezaujímajú

, CNBC Foto: SITA/AP

Elon Musk síce Bitcoiny považuje za zaujímavé, ale momentálne sa o ne Tesla nezaujíma. Musk ešte v októbri minulého roka tweetoval o Bitcoine, čo vyvolalo špekulácie medzi fanúšikmi kryptomeny, že by mohlo ísť o viac ako len o vtip.

"Len som vtipkoval," povedal Musk s tým, že jeho účet bol dočasne vypnutý kvôli "automatickým pravidlám ohľadom predaja Bitcoinov."

Prvá a najväčšia digitálna mena sveta je "zaujímavá" a mohla by byť cenným spôsobom pri prevode peňazí, ale nie pre Teslu, povedal Musk. "Štruktúra Bitcoinu je skvelá, ale nemyslím si, že by bolo dobré využiť zdroje spoločnosti Tesla pre zapojenie sa do kryptomien," povedal Musk pre ARK Invest.
 

Wanna buy some Bitcoin? 😉😉 pic.twitter.com/9ZbBJ5fuVq

— Elon Musk (@elonmusk) October 22, 2018

Bitcoin sa do povedomia širšej verejnosti dostal na konci roka 2017, keď jeho cena stúpla na takmer 20 000 dolárov. Od vtedy prišiel už o viac ako 80 percent, podľa údajov z CoinDesku sa obchoduje s cenou okolo 4000 USD.

Musk vyzdvihol schopnosť Bitcoinu obísť menové kontroly a nahradiť papierové verzie peňazí. Poukázal však aj na chyby, vrátane energetickej náročnosti pri ťažbe. Pre vytvorenie nového Bitcoinu, ľudia používajú vysokovýkonné počítače na riešenie komplexných matematických úloh. Víťaz získa jeden Bitcoin. "Papierové peniaze sú na ústupe a kryptomeny sú oveľa hodnotnejšie  pre prevod ako kusy papiera, ale majú aj svoje klady a zápory," povedal Musk. "Dnes je veľmi energeticky náročné vytvoriť Bitcoin."

Veľká časť rozhovoru s analytikom ARK Invest sa niesla v duchu budúcnosti spoločnosti Tesla v automatizácii a elektrických vozidlách. Musk povedal, že očakáva, že spoločnosť bude mať k dispozícii technológiu potrebnú na prevádzkovanie vozidiel bez vodičov do konca roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy