Kurz bitcoinu padol pod 7000 USD

Kurz bitcoinu pokračuje v páde a v pondelok klesol pod hranicu 7000 USD. Popoludní sa kurz najstaršej a najznámejšej digitálnej meny na najväčšej obchodnej platforme Bitstamp znížil až na 6979 USD.

Kurz bitcoinu pokračuje v páde a v pondelok klesol pod hranicu 7000 USD.
Popoludní sa kurz najstaršej a najznámejšej digitálnej meny na najväčšej obchodnej platforme Bitstamp znížil až na 6979 USD. To bolo približne o 15 % menej než v nedeľu (4. 2.). Väčšina ďalších kryptomien, ktorých je už asi 1500, sa dostala takisto pod veľký tlak.
Šéf Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi v pondelok pred Európskym parlamentom (EP) varoval, že „digitálne meny je potrebné považovať za vysoko rizikové investície“. Bankový dohľad ECB skúma riziká spojené s kryptomenami. Banky v eurozóne však podľa Draghiho nedržia väčšie objemy bitcoinov.
V polovici decembra dosiahol kurz bitcoinu po prudkom minuloročnom náraste rekord takmer 20.000 USD. Odvtedy vak takmer nepretržite oslabuje. Dôvodov je viac, ale hlavným sú obavy z regulácie doteraz vo veľkej miere neregulovaného obchodu s kryptomenami. K tomu je potrebné pripočítať hackerské útoky, rovnako ako technické problémy.
Navyše nálada na finančných trhoch sa zhoršila, čo malo negatívny vplyv na rizikové investície, akými sú aj digitálne meny.

Súvisiace články

Aktuálne správy