Zisk tabakového koncernu Altria vo 4. kvartáli mierne vzrástol

Tabakový koncern Altria zaznamenal vo 4. kvartáli minulého roka mierny rast zisku, k čomu čiastočne prispeli vyššie ceny. Spoločnosť ale zároveň oznámila plán na zníženie nákladov, ktorý zahrňuje aj prepúšťanie. Informovala o tom agentúra AP.
Vlastník firmy Philip Morris USA, ktorá je najväčším producentom cigariet v Spojených štátoch, oznámil, že za 4. kvartál minulého roka dosiahol zisk 1,25 miliardy USD (1,15 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 64 centov. Vo 4. štvrťroku predchádzajúceho roka zaznamenala spoločnosť zisk 1,24 miliardy USD (63 centov/akcia).
Upravený zisk bez započítania mimoriadnych položiek dosiahol na akciu 67 centov, čím firma mierne zaostala za očakávaniami trhov. Analytici v priemere odhadovali upravený zisk na úrovni 68 centov/akcia. Mierne vzrástli aj tržby, a to zo 6,26 miliardy na 6,32 miliardy USD. Predaj cigariet klesol medziročne o 2,6 %, naopak, predaj cigár sa o 6 % zvýšil.
Spoločnosť Altria zároveň uviedla, že firma sa plánuje zoštíhliť a s týmto cieľom obmedzí niektoré výdavky, najmä v administratívnej oblasti. Od tohto kroku si sľubuje ročnú úsporu okolo 300 miliónov USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy