Prepad rubľa zlacňuje dovolenky: Webová stránka láka turistov na supernízke ceny

, rt.com Foto: TASR

Taxík za tri doláre a hotely za polovičnú cenu. Nové webové stránky povzbudzujú zahraničných turistov, aby využili lacnejší rubeľ na návštevu Ruska.

Stránka "Je čas na návštevu Ruska" ukazuje, ako cenovo dostupný je výlet do krajiny, keď kurz ešte nikdy nebolo tak "lákavý".

Ceny za služby ponúkané zahraničným návštevníkom, ktorí sa rozhodujú, či sú ochotní minúť svoje peniaze v Rusku sa zobrazujú v reálnom čase.

Priemerná Uber jazda stojí menej ako 4 doláre, štandardná večera v reštaurácii pre dvoch sa odhaduje na 37 dolárov, jazda metrom je smiešnych 0,62 dolára. Náklady na jednu noc v hoteli Hilton sú asi 75 dolárov. Na webových stránkach sa tiež zobrazuje teplota v Moskve a náklady na fľašu vodky. Tá Absolut je tam za menej ako 9 dolárov. "Ak ste niekedy premýšľali o návšteve Ruska – teraz nadišiel ten pravý čas. Predstavte si tie šialené možnosti, budete sa cítiť ako šéf! " láka webová stránka.

Vzhľadom k prudkému pádu ruského rubľa, je dovolenka v Rusku pre cudzincov stále viac a viac „low-costová.“

V novembri, turistická stránka Travel.ru zverejnila zoznam 25 najviac dostupných miest v Rusku. Podľa webovej stránky, ceny v ruských regiónoch sa pohybujú od 450 rubľov (asi 5 dolárov) až do 1400 rubľov (asi 17,50 dolára) na deň.

Súvisiace články

Aktuálne správy