Šarišskú galériu čaká už o mesiac rekonštrukcia za vyše 2,3 milióna eur

Za viac ako 2,3 milióna eur sa majú v tomto roku zrekonštruovať Tri budovy Šarišskej galérie v Prešove. Podľa riaditeľa galérie Rudolfa Dupkalu by sa malo už o mesiac odovzdávať stavenisko, pretože 90 percent administratívnych náležitostí už bolo splnených.
Na opravy troch budov na Hlavnej ulici číslo 49, 51 a 53 získali z eurofondov takmer milión eur a viac ako milión eur na tento účel vyčlenil Prešovský samosprávny kraj (PSK).
„Budovy sa opravia od pivnice až po strechu, len vnútorné vybavenie by malo stáť približne 240.000 eur,“ povedal riaditeľ. Výstavné siene budú mať nové osvetlenie a ozvučenie, priestory budú bezbariérové, v dvoch budovách sa má podľa Dupkalu vykonať aj oprava strechy a opravovať sa bude aj fasáda z Hlavnej ulice.    Dupkala za najprínosnejšie považuje sprevádzkovanie podkrovných priestorov, ktoré sa začnú používať na rôzne krúžky pre deti, ale pôsobiť tu bude aj obnovený Klub dôchodcov.
Práce by mali byť ukončené v roku 2016 a riaditeľ dúfa, že sa z galérie potom stane ešte prístupnejší a krajší kultúrny stánok.

Súvisiace články

Aktuálne správy