Počet zamestnancov v Nemecku v apríli stúpol

Medzimesačne sa počet zamestnancov v krajine v apríli podľa neupravených údajov zvýšil o 166 tis. a podľa sezónne upravených údajov o 34 tisíc.

Počet zamestnancov v Nemecku v apríli podľa predbežných údajov sa v porovnaní s marcom zvýšil o 166 tis. čiže o 0,4 %. Informoval o tom v stredu na svojej internetovej stránke nemecký štatistický úrad, ktorý uviedol, že išlo o zvyčajný sezónny rast zamestnanosti. Podľa sezónne upravených údajov sa počet zamestnancov v Nemecku v apríli medzimesačne zvýšil o 34 tis. čiže o 0,1 %.

V medziročnom porovnaní sa počet zamestnancov v Nemecku v apríli zväčšil o 402 tis. čiže o 1 %. V januári a februári sa počet zamestnancov v krajine medziročne zvýšil zhodne o 0,8 % a v marci stúpol o 0,9 %. V apríli bolo v Nemecku takmer 42 mil. zamestnancov.

Nezamestnaných bolo v apríli v krajine 2,26 mil. ľudí. V porovnaní s aprílom minulého roka to bolo viac o 14 tis. čiže o 0,9 %. Oproti marcu sa však počet nezamestnaných znížil o 62. tis čiže o 2,6 %. Upravená miera nezamestnanosti bola v krajine v apríli 5,2 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy